Потребителски кредити без поръчител

Потребителски кредити – какво знаете и какво не знаете за тях

Това са най-често отпусканите и популярни заеми у нас. Те могат да бъдат заявени както пред банкови, така и пред небанкови кредитни компании.
Предимството на тези заеми е в по-краткия им срок на връщане и по-облекчените условия в сравнение с ипотечните заеми. Заради това съответно тези кредити се водят по-рискови за кредитните организации и лихвеният процент при тях е по-висок.

Най-бърза е процедурата за отпускане на подобни кредити от небанковите кредитни компании. Решението за одобрение идва в рамките на един работен ден и парите могат да бъдат преведени в банковата ви сметка или по друг избран от вас начин също толкова експедитивно.

В сравнение с банките лихвата е малко по-висока заради улеснената процедура и много по-малкото документи, които се изискват от вас.

Може да кандидатствате изцяло онлайн или да посетите близък до вас офис на фирмата за бързи кредити. Можете да изберете кредит до заплата, чиито минимум е 50 лв.

Финансовите институции често предлагат различни условия за потребителски кредити при превод на работна заплата например или при споразумение, сключено от работодателя със съответното банково учреждение. Облекчени процедури и по-изгодни условия по правило се предоставят на работещите в държавни компании и организации.

За да ви предоставят кредит от банка, в общия случай трябва да сте на трудов договор от поне 3 месеца или да сте пенсионер.

Съответно трябва да можете да докажете доходите си, за което се изискват редица документи. В зависимост от това какъв е размерът на искания потребителски кредит честа практика на банките е да изискват и сключване на задължителна застраховка живот заедно с кредита. Също така за по-големи суми изискването е да осигурите поръчител или да предоставите залог. Някои банки имат и такса за разглеждане на документите по кредита, която най-често е около 1% от размера на искания кредит. Различните банкови институции предлагат и възможността да издължите заема си при фиксирана или плаваща лихва, като вие ще трябва да решите кое е по-изгодно за вас. Други изисквания за отпускането на кредита могат да бъдат наличието на разплащателна сметка по заема, кредитна карта или друга услуга на банката. Осведомете се за тези допълнителни изисквания, преди да подпишете договора си.

Банкови кредити – кредитни калкулатори:

 • В сайта moitepari.bg има кредитен калкулатор с, помощта на който можете да видите каква ще е крайната сума на кредита Ви в зависимост от лихвеният процент на кредитната институция: http://www.moitepari.bg/Kalkulatori/Krediten_Kalkulator.aspx
 • Кредитен калкулатор на Societe Generale Експресбанк – >> линк
 • Кредитен калкулатор на Централна Кооперативна Банка (ЦКБ) – >> линк
 • Кредитен калкулатор на Обединена Българска Банка  (ОББ)- >> линк
 • Кредитен калкулатор на Първа Инвестиционна Банка (Fibank) – >> линк
 • Кредитен калкулатор на Пощенска Банка (Post Bank)- >> линк

Небанкови кредити

Преди да кандидатствате и усвоите своите потребителски кредити, е препоръчително да се информирате за следното:

 • кога и как кредитната компания може да променя лихвения процент;
 • какви ще е размера на разходите по обслужване на заема, които ще трябва да платите;
 • можете ли да изплатите кредита предсрочно и как става това.

Можете да обмислите и възможността да обедините на потребителските си кредити чрез рефинансиране.

Закон за потребителския кредит

(Приет от XLI Народно събрание на 18 февруари 2010 г.,
обнародван в „Държавен вестник“, бр. 18 от 5 март 2010 г., в сила от
12 май 2010 г.; изм., ДВ, бр. 58 от 2010 г.; изм. и доп., ДВ, бр. 91 от
2012 г.; изм., ДВ, бр. 30 от 2013 г.; изм. и доп., ДВ, бр. 35 и 61 от 2014 г.;
изм., ДВ, бр. 14 и 57 от 2015 г.; изм. и доп., ДВ, бр. 59 от 2016 г.)

Полезна информация за потребителските кредити ( общи условия, наказателни такси, вноски, комисионни ) – на този линк!

Виж още:

Какво е работното време на фирмите за кредити ?

Какво е работното време и има ли фирми, които работят денонощно?

Когато имате необходимост от бърз кредит, най-добрата алтернатива е да се обърнете към фирма за кредит. Понастоящем на пазара има доста фирми, предлагащи такива услуги, така че имате възможност за избор, като сравнявате условия и оферти.

Освен бързината и лесната процедура на одобрение за кредит допълнително предимство на фирмите за кредити е,

че повечето от тях работят всеки делничен ден от 9.00 до 19.00 ч. и голяма част от тях работят и в събота и неделя,

като в тези часове вие можете да се обърнете към тях и да зададете въпросите си. Освен това много от компаниите имат кол центрове, където обучени техни сътрудници не само ще са на ваше разположение в работното време, но може да направите и уговорка за обслужване извън работното време, ако това се налага. Някои от кол центровете работят и до по-късни часове специално за заявяване на кредит. Освен с обаждане по телефона или на място в някой от офисите на такава фирма имате възможност и да оставите данните си онлайн и съответно служител на фирмата да се свърже с вас.

Кандидатстване онлайн

Много от фирмите ви предлагат възможността да заявите изцяло онлайн своя кредит, като посочите необходимата информация. Освен данните ви за контакт вие сами определяте сумата на кредита, периода на връщане и броя на вноските. Така вие можете и в извън работно време да попълните формата и да оставите само решението за кредита да бъде взето от съответната фирма, когато бъде разгледано вашето заявление.
Ако имате някакви въпроси за изясняване, бихте могли да се възползвате от възможностите за чат на живо през сайтовете, каквито предлагат някои от фирмите. Там вие виждате кога има сътрудник на линия, така че да получите бърз отговор на въпросите си, без да се налага да звъните по телефона. По този начин също имате опцията да оставите своето съобщение в извън работно време и да получите отговор впоследствие.

Работно време – празници

Има и фирми за бързи кредити, които дори работят на официалните празници. Но така или иначе вие имате много опции да получите отговор на въпросите си в максимално кратък срок, като осъществите връзка с фирмите и извън работното им време.

Кредисимо

Работно време:

 • Понеделник – Петък: от 8:00 до 20:00 часа
 • Събота: от 10:00 до 18:00 часа
 • Неделя: от 10:00 до 17:00 часа

Фератум

Работно време:

 • Понеделник – Петък 8:30 – 19:30 часа
 • Почивни дни – 10:00 – 18:00 часа

Вивус

Работно време:

 • Понеделник – Петък – 08:00 – 20:00 часа
 • Почивни дни – 10:00 – 18:00 часа

почивни дни и официални празници 10:00–17:00

Минизаем

Работно време:

 • Понеделник – Петък от 9.00 до 18.00 часа

Виж още:

Кредитни продукти

 

Отпускат ли се кредити за безработни?

Отпускат ли се кредити за безработни?

Бързи кредити за безработни без поръчител?

Вероятно повечето хора си мислят, че отговорът на въпроса отпускат ли се кредити за безработни е НЕ. Но всъщност това не е истина. Такива кредити се отпускат. Те се заявяват онлайн или в офиси на фирмите за кредити и не се изисква доказване на доход за тях.

За кредита не се изисква поръчител, запис на заповед или някакво друго обезпечение. Не е необходимо да имате трудов или някакъв друг договор, за да ви бъде отпуснат кредитът. Ще ви е необходима само личната ви карта и да сте дееспособен български гражданин между 18 и 70 години. Разбира се, ще трябва да имате и добра кредитна история, което означава да не дължите пари към банки или други финансови институции.

Това са пари за възникнали спешни ситуации, когато финансите не ви достигат. Освен за безработни този кредит е много търсен от жени в майчинство, пенсионери и лица, упражняващи свободни професии. Кандидатстването и процедурата по одобрение са изключително улеснени, така че да не губите времето си и да имате максимално бърз достъп до парите. От вас се изисква само да попълните онлайн формата в сайта на съответната компания, като предоставите необходимата информация и определите размера на исканата сума.

Не само удобството и облекчените условия са причина този вид кредит да е много търсен. Бързият отговор на вашата заявка, който идва в рамките на минути, също привлича нови и нови потребители. На телефона, посочен от вас в заявката за бързия кредит, ще получите съобщение дали сте одобрени или не. Вие получавате парите си по банковата сметка или чрез Изи Пей, в зависимост от вашето желание.

Вземи кредит без да имаш превод на работна заплата

Много важно е и, че няма такси за кандидатстване.

Някои фирми за бързи кредити предоставят и специални отстъпки за лоялни клиенти. Затова поинтересувайте се дали и вие не можете да получите такива, ако сте били потребител на фирмата и преди.

Трудно е да получите по-добра оферта, нали?

Бързи кредити онлайн от Кредиторио

Виж още:

Кредитни продукти

Мога ли да получа рефинансиране по кредита?

Рефинансиране на бързи кредити без доказване на доход

Рефинансирането на вашия кредит е възможно. То е особено препоръчително в случаите, когато имате няколко различни кредита или пък ще получите по-добри условия при рефинансирането. При всички случаи ще трябва добре да си направите сметката, защото в някои случаи евентуално рефинансиране ще добави допълнително тежест към връщането на вашия заем. Затова ще трябва да проверите внимателно какви лихви, включително наказателни, такси или допълнителни вноски се изискват в този случай. Също така, когато кандидатствате за рефинансиране, ще трябва да проучите и дали за него се изисква обезпечение, поръчителство или превод на работна заплата. Ако се обърнете към банкова институция имайте предвид, че там обикновено се изисква такса за разглеждане на искането за кредит, такса за обслужване на разплащателната сметка, както и някои други такси, за които трябва да следите. В този случай ще трябва да предоставите и документи при кандидатстването, посочени в изискванията на съответната банка или пък по преценка на банката ще трябва да набавите допълнителни документи в хода на процедурата по одобрение. Съответно и времето за решение за отпускане на кредита е по-дълго в сравнение с процедурата в небанковите институции, познати като фирми за бързи кредити.

Какво конкретно ще спечелите вие, ако рефинансирате кредита си?

 • По-нисък лихвен процент и намаляване на погасителните вноски, понякога те стават значително по-ниски с рефинансирането;
 • Намаляване на срока за изплащане на кредита, ако решите да запазите размера на погасителните вноски;
 • По-ниски такси за обслужване и др.

В зависимост от стойността на кредита за рефинансиране има различни изисквания към вас. Задължително условие е да имате добра кредитна история и да нямате просрочени задължения към банкови и небанкови институции.
За да сте сигурни, че не плащате излишни средства по вашите кредити, които бихте могли да си спестите с евентуално рефинансиране, регулярно проверявайте предложенията за ползвания от вас кредит по отношение на лихви и такси. Освен това, ако имате повече на брой кредити, то поинтересувайте се каква ще ви бъде вноската, ако ги обедините в един кредит с рефинансиране.
Имайте предвид, че пазарът на кредити е много динамичен и непрекъснато се променя. Понастоящем особено в сектора на фирмите за бързи кредити конкуренцията е силна и различните играчи на пазара предлагат все по-изгодни оферти. Затова поинтересувайте се от офертите на повече от една такава фирма, за да получите наистина най-доброто предложение.
Независимо от това дали кредитът ви е ипотечен, потребителски или бизнес кредит винаги бъдете активни, търсете и си осигурете достатъчно информация за продуктите и услугите на пазара. И винаги определяйте точно целите си. Ако вие сте наясно точно какво търсите, със сигурност ще го получите.

Пари на заем от Кредиторио

Виж още:

Кредитни продукти

Фирмите за кредити работят ли събота и неделя?

Фератум:

Почивни дни ( Събота и неделя )
10:00 до 18:00 часа

Кредисимо:

Почивни дни ( Събота и неделя )
10:00 до 17:00 часа

Вивус:

Почивни дни ( Събота и неделя )
10:00 до 17:00 часа

Неткредит:

Почивни дни ( Събота )
10:00 до 17:00 часа
неделя – почивен ден

Виж още:

Кредитни продукти

Каква гаранция ми дава кредитната фирма, когато взема заем ?

Каква гаранции ми дава кредитната институция ?

Когато решите да заявите кредит, вие трябва да сте наясно с това какви гаранции ви дава кредитната институция, към която ще се обърнете. Преди всичко всички условия по кредита се договарят в договора за отпускане на заема. Именно там се фиксира всичко, което вие като кредитополучател уговорите с вашия кредитен консултант.

Разбира се, гаранциите зависят от вида и размера на кредита, но като цяло може да разчитате, че ще получите следното от фирмите за бързи кредити като гаранции:

 • бързо, лесно и качествено обслужване, като ще получите отговор дали сте одобрени за кредит само след няколко минути;
 • експресно получаване на кредита съгласно заявения от вас начин – по банковата ви сметка, в офиса на фирмата или чрез Изи Пей или ФастПей;
 • прозрачни и ясни условия, съгласно вида на избрания от вас кредитен продукт;
 • установена лихва, която няма да се промени по време на погасяването на кредита;
 • липса на „лоши” изненади с дребен шрифт;
 • фиксирани вноски, ако кредитът ви е на вноски;
 • липса на допълнителни такси;
 • възможност да върнете кредита си по-рано, като по този начин платите лихвата само за реално ползвания срок;
 • ясен и навременен отговор на всички ваши въпроси.

Най-важната гаранция, която получавате обаче, е добросъвестно отношение от страна на кредитния ви консултант, който ще ви съдейства да изберете най-подходящата за вас опция за кредит и погасяването му. Имайте предвид, че никой няма полза вие да не можете да си върнете кредита, така че служителите на кредитната фирма ще се постараят да сведат рисковете и за двете страни до минимум.
Освен това много кредитни фирми ще ви предложат и специални бонуси и отстъпки, ако сте лоялен клиент – като например по-ниски лихви, отпадане на някои такси и т.н.. Така че при всеки следващ кредит гарантирано можете да разчитате на все по-добри условия.
Затова не забравяйте да попитате вашия кредитен консултант за всички тези гаранции на кредитните фирми.

Виж още:

Кредитни продукти