Младежка мобилност и кредитиране в новия свят

В рамките на следващата 2017 г. големите автомобилни компании ще превърнат в основна таргет група младите хора. В едно от поредните проучвания на Европейския съюз, свързано с мобилността на младите хора до 30 годишна възраст се говори за нуждата от личен автомобил. Той дава възможност за отдалечено работно място, за свободен достъп до желани развлечения и посещения на различен вид дейности. Съгласно цитираните цифри едва тридесет и двама души на всеки сто има лично моторно превозно средство. Тук се разгръща сериозна възможност, която при правилно планиране и реклама, би могла да донесе желаните приходи. Могат да бъдат обособени различни подгрупи, в зависимост от приложения критерий- размер на доходите. За да се стигне до реализиране на заложените в предварителния план продажби следва да се проучат реалните финансови доходи на посочената група.

Кредити за закупуване на автомобил

Една част от младите хора, желаещи да се сдобият с висок клас, нов автомобил са склонни да използват кредит за закупуване на автомобил. При сегашното положение на банковите институции, отпускането на кредити е реална възможност, при наличие на постоянен и стабилен трудов доход. Възможна е разработка на специални оферти от определени банки, които да предложат по-ниски лихвени проценти при този вид кредити. Работещите в големи и стабилни компании млади хора, са склонни на риск. Биха могли да бъдат привлечени за идеята да използват кредит. За тях възможността да притежават личен автомобил от висок клас е символ на престиж и удовлетвореност от постигнатото в работата ниво.

Нов или употребяван автомобил?

При планиране на нови цели може да се говори и за работещи хора до тридесет годишна възраст със средно ниво доходи. Те не биха се интересували от нови автомобили, а от вече употребявани. Тук се има предвид т.нар. „върнати от лизинг” автомобили, които са в много добро състояние и все още подлежат на фирмено обслужване и гаранция. При реално разглеждане на цифри от реализирани продажби, този вид автомобили имат по-голям пазарен дял от новите. Следователно би било изгодно да се разработят специални оферти за кредит, насочени изцяло към тях.
Следва да се отдели и някакво внимание на хората до тридесет годишна възраст със сравнително ниски доходи, но все пак с възможност и желание да се сдобият с личен автомобил. Обикновено те търсят пресечна точка между година на производство, състояние и цена. В случай, че получат достъп до изгодни оферти за кредитиране, обикновено са склонни да направят компромис с цената, за да получат по-оптимален вариант за другите два критерия.

Автокредит от:

ПНБ Париба – от 1 500 до 70 000 лева.

Автокредит „3+“ е предназначен за покупка на автомобил над 3 години от датата на първа регистрация.

 

Societe Generale Експресбанк – кредит до 15 000лв.

Промоционални условия по потребителски кредит Експресо за покупка на автомобил до 31.12.2016 г.*:

  • Фиксиран лихвен процент: 8.79 % за целия срок на погасяване
  • Размер: До 15 000 лв.
  • Срок: До 7 години
  • Без изискване за поръчител

Auto Credit – цена на автомобила до 20 000 лв

 

Вземи до 20 000лв., гарантирани с колата ти »