Времето на разпродажбите на зимни колекции стартира ударно през февруари и това по традиция е най-добрият момент да обзаведете гардероба си за следващия студен сезон. За съжаление често точно в най-изгодния период средствата не стигат, особено сега, когато сме плащали по-високите зимни сметки и сме харчили за подаръци и трапези по празниците. С помощта на кредит за разпродажба обаче може да се възползвате, вместо наесен да трябва да пазарувате на по-високи цени. А ето и няколко съвета, ако решите да отидете на шопинг.

Най-изгодни са скъпите стоки

В момента е идеално да си купите ботуши или палто, например. Намаленията на по-скъпите стоки в номинално изражение са по-големи. Например 70% от нещо, което струва 10 лв. са 7 спестени лева, докато при стока за 100 лв. са 70 спестени лева. Ако се чудите накъде да се насочите, имайте това предвид.

Зимните стоки, естествено

Ясно е, че в зимните разпродажби не влизат летни стоки, като бански или плажни кърпи, но все пак да го кажем. Ако ще си купувате нещо, наблегнете на зимните. Особено валидно е за оборудването и екипировката за зимни спортове – по традиция сравнително скъпи артикули. Е, може да не успеете да ги изпробвате веднага или да им се порадвате достатъчно дълго до пролетта, но ще спестите доста и ще сте готови за другата зима. С кредит за разпродажба лесно може да се преоборудвате.

Опитайте се да проверите цените преди намалението

Особено ако сте наясно какво искате да купувате, а няма да тръгнете тепърва да търсите – направете предварително проучване, дали онлайн или като посетите веднъж набелязаните магазини. Така ще знаете, дали обявените после намаления наистина са реални.

Онлайн е по-лесно и бързо

Не подценявайте онлайн промоциите, за някои търговци те може да са различни от тези във физическите магазини. Удобството на онлайн пазаруването е, че не мърдате от стола и не обикаляте в претъпкани молове, поръчвате с няколко клика и стоката идва при вас след определения период.

Не чакайте последния момент

Разпродажбите за края на даден сезон се правят с цел ликвидация на съответната колекция, за да се освободи място за следващата. Затова и количествата бързо намаляват. Ако чакате последния момент, може да не откриете това, което търсите в подходящата вариация или размер, или пък изобщо да бъде изчерпано. Ако причините да се бавите са финансови, по-добре се възползвайте от опциите за кредит за разпродажба и пазарувайте навреме.