Времето за училище отново наближава и с него предизвикателствата и суматохата около стартирането на учебната година. Дори да не сте родители на първолак, когато трепетът е голям, а ентусиазма още повече, 15 септември е дата, която изисква подготовка. Познатото пазаруване на тетрадки, помагала, аксесоари и дрехи за училище всеки път е като пръв път. Понякога необходимите неща са толкова много, че ни е трудно да се ориентираме в магазина, особено ако сме отишли без списък. Общо всички покупки често излизат немалка сума и е напълно оправдано да си помогнете с бърз кредит, ако подготовката ви обърква бюджета.

Ето и трите основни направления, в които е добре да се подготвите със списъка, преди да се отправите към книжарницата или хипермаркета:

–           Пособията: тетрадки, моливи, химикалки, линии и пергел, несесер, средства за рисуване, и всичко онова, което „се слага в раницата“. Както и самата раница. По-нататък ще трябва да предвидите и средства за учебниците, когато детето е в по-горен клас и те не се предоставят от училището. Първо обаче трябва да разберете от класния ръководител и кои точно издания трябва да купите.

–           Допълнителни необходими предмети като шише за вода (не използвайте многократно шишетата за еднократна употреба), кутия за храна (ако е необходимо), сухи и мокри кърпи и т.н. Добре е да се запасите с повече от тези материали, те бързо „изчезват“.

–           Подходящи дрехи. Особено ако в училището няма униформи. Желателно е да са удобни и да стават за цапане. Хлапетата имат навика да се навират и въргалят където им хрумне. Не купувайте дрехи, за които после ще съжалявате, че са се сдобили с невъзможно за изпиране петно.

–           Предмети за вкъщи. Не подценявайте наличието на удобно бюро и стол например. Кухненската маса не създава най-добрата атмосфера за учене, нито пък омаляло бюро и неудобен стол. През септември е пълно с добри отстъпки на обзавеждане за детска карта, така че с помощта на бърз кредит може да инвестирате в нови мебели. Помислете и за допълнителни пособия, например глобус или карта – те развиват любопитството на детето.

И не на последно място – тоалетът за първия учебен ден.

В зависимост от случая обикновено родителите заделят между 200 и 400 лева за подготовка за училище, а понякога и повече. Причината е, че макар повечето неща да са сравнително дребни, те са много и при пазаруването заформят сериозна сума. С бърз кредит обаче 15 септември ще остави предимно приятен спомен, а не как сте останали без пари до следващата заплата.