Хората взимат все повече кредити за почивка, модернизиране на дома и придобивки

Още един мит е разбит! Този, че хората, които теглят потребителски кредит или бърз кредит, са хора на ръба на бедността и затова са принудени да взимат заеми. Оказва се, че не е точно така. Естествено потребителски кредит или бърз кредит може да бъдат взети и за спешни нужди като покриване на месечни разходи, плащане на битови сметки, спешен здравен проблем или проблем с дома и нужда от експресен ремонт. Но много хора, при това със средни и високи доходи, взимат кредити, за да подобрят стандарта си на живот.

Най-честитите

Какво по-приятно от това, да обновиш и освежиш дома си. Затова вероятно и сред най-честите случаи на взимане на потребителски кредит или бърз кредит, са тези, свързани с жилището. Може да става въпрос за нови интериорни решения, но понякога са покупки за дома, като обзавеждане или уреди. Едва след тях са кредитите, свързани с автомобили. Често заеми се теглят и за пари в брой на разположение или закупуване на техника, като телефони и телевизори. Хората предпочитат да теглят кредит, не за да платят сметките, а за да финансират екскурзия или за да направят дома си по-модерен.

Все по-високи суми

Най-често взиманите кредити за до 1000 лв. Въпреки това експертите отчитат увеличаване на сумите, които се теглят. Причината е постепенното подобряване на финансовото състояние на домакинствата и тяхното усещане, че няма да имат проблем да се справят и с по-голям кредит. Това личи и от други фактори, като увеличаване на средната работна заплата за страната и повишеното потребление.

Интернет е двигател

Лесното кандидатстване онлайн води и до увеличаване на заявките, подадени през интернет. Най-често това са хора на възраст между 20 и 40 години. В този диапазон на възраст почти всички заявления за отпускане на потребителски кредит или бърз кредит са именно онлайн. Тенденциите са използването на този канал да се увеличава, като единствена спънка засега е, че някои институции не предлагат онлайн услуги.

Вземи до 20 000лв., гарантирани с колата ти »