Внимавайте в какви съвети за кредитите се заслушвате, част от тях може да са вредни за вас

Знаете старата поговорка, според която всички българи разбират от футбол и политика. Може да се каже, че това важи за много други сфери, включително и за кредитите. Съвсем нормално е, когато човек търси някакво решение, да се допита до приятели и роднини, интернет статии, мнения по форуми. Така на база на получената информация, може да направи правилната стъпка. Не винаги обаче съветите, които намираме или ни дават, са релевантни. За съжаление, може да попаднете и на някои лоши идеи и мнения, когато става въпрос за взимането на кредит.

„Всички са едни и същи“

Често може да срещнете мнения, че разликите в условията по кредитите нямат значение, защото накрая все плащаш едно и също. Или че тези с ниски лихви са с високи такси и обратното. Това е абсолютно невярно и ако се подведете да не направите проверка, кой точно продукт е най-удачен за вашия случай, е напълно вероятно да попаднете на неподходящ.

„Банковите са по-добри от бързите“

Също както в горния случай, кой кредит да изберете и откъде, зависи от конкретните ви цели. Ако например трябва спешно да получите пари, е по-добре да се обърнете към онлайн бързите кредити. Ако ви трябва голяма сума от над 5 хил. лв., вероятно ще е по-удачно да проверите банковите. Обратното – за малки суми от под 1000 лв. вероятно повече ще ви допаднат условията на компаниите за бързи кредити.

„Мога и да не си плащам“

За съжаление този абсурден съвет е твърде често срещан. Неизплащането на кредит е с крайно неприятни последици. Ако пък опитате да се укриете от банката, компанията или съответно колекторите или съдебен изпълнител, резултатите, когато ви открият са още по-неприятни. Никога не подхождайте към вземането на кредит с идеята, че няма да го изплащате и не се крийте от институциите – обратното, ако имате затруднения се свържете със съответната банка или компания, за да обсъдите ситуацията.

„Няма лошо да направиш услуга и да вземеш заем за друг човек“

Напълно разбираемо е да имате желание да помогнете на някого в нужда. Но не забравяйте, че приятелството е едно, а парите друго. Дори да имате пълно доверие, рискът да не покрива после кредита, който сте взели за него, е наличен. А в този случай просто вие ще трябва да го платите.

Вземи до 20 000лв., гарантирани с колата ти »