Декември е труден месец във финансово отношение. Но това не пречи да бъде и вълшебен, дори перфектен

За някои хора декемврийските празници са вълшебство, за други – кошмар, а трети са разкъсвани между двете. При това не става въпрос само за Коледа и подаръците. Декемврийските празници са свързани с редица гостувания и приемане на гости, трапези, именни дни и да, разбира се, самите коледни подаръци. Добавяме към това украсата или желанието да използваме повечкото почивни дни за пътуване или отбелязване на Новата година, и вече може да видим, как сметката ни минава на червено. Ако не искате да останете без пари през януари, но и без да се отказвате от веселбата, най-лесният начин е с помощта на кредит до заплата.

Как да подходите?

Най-лесният вариант, разбира се, е просто да изтеглите определена сума, която смятате, че ще ви бъде достатъчна, за да се справите с предизвикателствата на декември. Но така рискувате да разпилеете парите в различни посоки, без гарантирано да постигнете резултата, които целите. Затова най-добре е да отделите половин – един час и да си направите сметките, какво ще ви е нужно. Кое не е задължително и кое е препоръчително или просто имате огромното желание да направите. След това определете точно за какво смятате да теглите заем и се придържайте към решението. Ако това са подаръци за близките, то нека парите от кредит до заплата отидат именно за тях, а не да се изкушавате да пазарувате за себе си, украса или други придобивки. Ако са за конкретно събитие, оценете колко ще ви излезе, изтеглете толкова и се придържайте към бюджета.

Разумно, но пък весело

На човек все му се иска да получи максимума от живота във всяка една ситуация. Често при декемврийските празници сме максималисти: Искаме най-хубавите подаръци за тези, които обичаме. Искаме отлични празненства. Искаме поне тази година да си позволим лукса на зимната почивка. Искаме да зарадваме децата или пък родителите си с изненадващи предложения. Не винаги е възможно откъм време, усилия, организация и пари. Затова разграфете целите си дори за години напред. Превърнете сега Новата си година във вълнуващо преживяване, а следващата предвидете да подарите на родителите екзотична почивка. Или обратното, но не и наведнъж.

Към какъв кредит да се насочите?

Изборът на кредитен продукт зависи изцяло от целите ви. Например, може да искате да постигнете повече и да вземете разсрочен кредит за даден период от време. Тук внимавайте дали, кога и колко би се застъпил със следващ – например ако планирате по този начин и лятната си почивка. Ако не ви достигат средства в не толкова сериозен размер и само за конкретния месец, по-добрият избор за кредит до заплата. Така до края на януари вече ще сте го изчистили и ще може спокойно да се вихрите финансово и през пролетта.

Вземи до 20 000лв., гарантирани с колата ти »