Кредит за море, кредит за планина – когато искате да си отдъхнете

През лятото една от най-честите употреби на потребителски заеми е кредит за море и почивка. Според данните всяка година в топлия сезон около 15% от българите теглят бърз кредит за море. В някои случаи става въпрос за финансиране на цялата почивка, а в други – за допълнителни средства, така че тя да бъде изпълнена.

Когато търсите пари за море, трябва да имате същите неща наум, както когато търсите потребителски кредит за каквото и да е друго. Сред тях са разходите, които искате да покриете и съответно размера на кредита, както и какъв срок на изплащане и вноски може да си позволите.

Причината за честото теглене на заем за почивка е, че често хората не са успели да спестят средства. В същото време отдихът е абсолютно необходим за всеки човек. Изберете почивката си спрямо предпочитаната дестинация и парите, които сте склонни да похарчите.

КРЕДИТ ЗА ПОЧИВКА НА МОРЕ

Ако желаете да почивате в курорт или хотел на морето, може би ще трябва да предвидите по-голяма сума, освен ако не попаднете на добри отстъпки. Най-популярни по северното Черноморие курорти за почивка са Русалка, Албена, Златни пясъци, Ривиера, Св. Константин и Елена и, разбира се, Варна. На юг са известните Слънчев бряг, Св. Влас, Елените, както и градовете Созопол, Приморско, Китен, Поморие. Ако търсите хубав хотел на морето, може да се ориентирате към тях. Част са луксозни, но има и евтини хотели.

Ако желаете да отидете с малко пари на море, е по-удачно да се насочите към търсенето на квартири. А най-изгодно е на палатка. Къмпингите по Черноморието предлагат достатъчно удобства, за да не ви липсва нищо, включително електричество и вода. При добро планиране може да отидете на море за под 500 лв. за няколко дни, което лесно може да стане с кредит за море.

КРЕДИТ ЗА МОРЕ В ГЪРЦИЯ

Почивката в Гърция става все по-предпочитан вариант, заради близкото местоположение и множеството възможности за екскурзия.

Къде на море за малко пари в Гърция? Най-близки до България и предпочитани от българските туристи са района на Кавала и полуостров Халкидики. Евтино море на Халкидики е възможно, особено ако решите да пътувате извън сезона, например в началото на септември. Също има възможност да изберете частна квартира, хотел с ол инклузив в Гърция или да се спрете на къмпинг.

ЛЯТНА ПОЧИВКА НА ПЛАНИНА

Всеки ще се съгласи, че България има прекрасни планини, а курортите не спират да работят и през лятото. Евтина почивка на планина през лятото е чудесна опция за тези, които обичат природата. В курортите може да откриете прекрасни СПА хотели за почивка с децата. Може да се ориентирате към традиционните Боровец, Банско, Пампорово, Велинград. А може и да посетите планинско градче или селце и да потърсите там удобен за вас СПА или семеен хотел.

За да планирате добре своята почивка с потребителски кредит, трябва да имате предвид и времето, което ви е необходимо. Ако разполагате с повече време и предпочитате, може да се обърнете към банка. Но ако вече имате направена резервация и ви предстои да заминете в следващите дни, може би най-удобен би бил вариантът за бърз кредит за почивка. Да вземете за своята екскурзия онлайн кредит е въпрос на минути и спестяване на процедури.