Няма значение, дали ще вземеш бърз кредит за куче, котка, рибки или хамстер – ползите са много

Надали има много хора по света, които да не обичат животни. Малко повече са тези, които не биха гледали вкъщи. Но не са и редки случаите именно такива противници бързо да се превърнат в най големите любители на домашните животни, ако поживеят малко с такова. Бърз кредит за домашен любимец е страхотен начин да:

  • Зарадваш детето си.
  • Да си осигуриш приятелство и пухкава любов.
  • Да подобрите здравето си.

Домашните любимци и децата

За децата е много полезно да растат с домашен любимец. Това се отразява благоприятно на психиката им, на развитието на отговорност, на разбирането за правилното отношение към природата и живите същества.

Животните се нуждаят от любов, внимание и грижи. Ако оставите детето само да полага грижи за любимеца – да го храни, да му чисти тоалетната, да чисти аквариума на рибките и клетката на птичките или хамстера – това го приучава към дисциплина. Често пъти е по-лесно да накараш едно дете да извърши тези дейности, отколкото да разтреби детската си стая. След време обаче резултатите проличават.

Спокойствие и любвеобилност са други качества, които децата с животни развиват. Между малките същества се формира близка връзка, която ги учи на състрадателност и любов.

Някои родители са притеснени, че по-малките деца могат да развият алергия към космати любимци. Науката обаче показва обратното – те са по-малко податливи на алергични реакции и имат по-развита имунна система. Ако ви притесняват тези факти, винаги може да се спрете и на „некосмато“ животно – рибки, костенурки, папагали. Те са и по-евтини, в сравнение с породистите кучета и котки. Рибките например може да „използвате“ и в приучаването към спестовност. С бърз кредит може да осигурите аквариума и прилежащата техника, а после детето да си събира пари за нова рибка, когато пожелае такава.

Домашните любимци и възрастните

Отдавна е доказано, че животните действат успокояващо на възрастните. Което е особено приятно и полезно, когато човек се прибере стресиран и уморен от работа вечер. Няма значение, дали живеете сами или не – винаги е приятно да се прибереш, а вкъщи да те посрещне куче или коте. Единственото, което иска, е да дава и получава любов. Е, и храна. Дори наблюдаването на рибки в аквариум действа отпускащо на нервите. Така че ако се чудите какво да направите за душевното си спокойствие и как да се почувствате релаксирани – много по-изгодното е с бърз кредит да си вземете животно и да получавате такава „терапия“ всеки ден, отколкото всяка седмица да пътувате на СПА почивка (макар че в интерес на истината не пречи да са и двете).

Вземи до 20 000лв., гарантирани с колата ти »