Взел си кредит? Има много начини за плащане на вноски – избери най-удобния

Повечето банкови и небанкови кредитни институции предлагат изплащането на кредита да се случва по разнообразни начини. Те могат да варират и за да разберете какви възможности предлага вашата кредитна компания, може да го проверите на нейния сайт. Не е задължително всяка вноска да бъде плащана по един и същи начин, може да използвате различните методи според това, как на вас ви е удобно. В някои от случаите се начислява такса, в други плащането е безплатно. Съществуващите в момента най-разпространени методи  са следните:

По банков път

Може да преведете вноската си чрез банков превод. Независимо, дали внасяте парите в банков клон или го правите онлайн от сметката си чрез онлайн банкиране. За да осъществите плащането просто трябва да попълните данните като при стандартен превод. В тях обикновено трябва да посочите името на компанията и нейния IBAN, а в основанието да посочите номер на договор или друго, уточнено от съответната компания основание.

През ePay

Плащането през ePay е лесно и удобно, защото се случва онлайн. Може да го направите чрез своята микросметка в системата или ако имате периодична сметка. Ако не сте регистрирани в ePay, ще трябва да си създадете акаунт.

 

През Cashterminal

Плащането на вноските през Cashterminal (КешТерминал) също е доста удобен метод, ако имате наблизо такова устройство. Просто от менюто избирате „Банки, Кредити, Лизинги“, а след това въвеждате нужните данни и номер на договора за кредит. Устройствата, които външно приличат на банкомати, приемат само български банкноти и монети. Внимавайте обаче – не връщат ресто. Ако внесете по-голяма сума, останалата част остава като депозит за следващата вноска.

На банкомат

На всеки един банкомат в страната можете да използвате услугата B-pay и да погасите вноската си по кредита. В зависимост от картата, която използвате, може да ви бъде начислена такса. Трябва само да влезете в менюто за плащане и да въведете кода на банката/компанията, както и номера на договора си.

В офисите на EasyPay и FastPay

Вероятно вече сте запознати с методите на работа в офисите от мрежите на EasyPay и FastPay, така че ако погасявате там битови сметки или имате други разплащания, ще ви бъде удобно и за внасяне на месечните вноски по кредита. Единственото, което ти трябва, е номерът на договора за кредит.

Някои компании предлагат и плащане с виртуален ПОС, а вече има и такива, които дават възможност да платите и с криптовалути като Биткойн. Добре е също да знаете, че в повечето случаи плащането по заема се отразява на следващия ден, така че е по-добре да не изчаквате до последния момент.