И особено, ако взимате кредит, е добре да внимавате за какво харчите

С много малки изключения хората изпитват удоволствие, когато харчат пари. Именно това стои в основата на шопинга като мания (и понякога наистина граничещо с болестно състояние), а не във факта, че магазините са пълни с прекрасни продукти. Неслучайно и често след време покупките ни разочароват.  Други хора изпитват удоволствие да харчат за забавления, но отново нерядко причината е по-скоро в самото похарчване на парите. Трети откровено обичат да раздават и да бъдат щедри. Това за съжаление не зависи от факта, дали става въпрос за богати хора, или такива, които просто се раздават, а после самите те едва връзват двата края. И когато човек опре до взимането на онлайн кредит, понякога не си дава сметка, дали наистина ще изхарчи парите разумно или не толкова. Но къде е границата?

„Не“ за шопинг и заведения

Проблемът е, че след харченето заради самото харчене, идва чувството за отрезвяване. То носи със себе си угризения и вина, че парите са похарчени безсмислено. Въпреки че това е бързо и лесно удоволствие, да изтеглиш онлайн заем и да го похарчиш за неща като шопинг и заведения, носи само временно облекчение и усещане за удоволствие. Съответно това изобщо не решава проблема, а именно стреса, а носи само временно облекчение. Точно затова и има наркотичен ефект и човек иска отново и отново да си доставя това удоволствие.

Какво означава това на практика? Че при харчене в подобни случаи не само, че не лекувате стреса, но и го увеличавате заради последиците – чувство на вина, недостиг на пари и пр.

„Да“ за спорт и екскурзии

Стресът определено не се лекува чрез харчене на пари, още по-малко чрез взимането на онлайн заем. Лекува се най-добре със спорт, движение, правилна храна, достатъчно сън и – ако е възможно, избягване на самите стресови ситуации. Това в определени случаи изисква инвестиция, но тя е дълготрайна, защото има ефект и не води до безразсъдно харчене. Много по-добре е да вземете онлайн кредит, за да организирате спортните си дейности или за да отидете на кратка почивка, където да релаксирате. Както спортът, така и почивката сред природата, заздравяват невронните връзки, с което практически лекувате нервната си система.

Така че, когато използвате парите за намаляване на стреса, гледайте да е в правилната посока. За да не си докарате повече стрес, вместо това.

Вземи до 20 000лв., гарантирани с колата ти »