Кредити за пенсионери с 0% лихва

Да си пенсионер в България за съжаление рядко съвпада с образа на възрастните хора, които сме виждали по филмите. Малко (ако ги има) са тези, които могат да използват старините си, за да обиколят света или да направят нещата, за които са мечтали на младини, но не са имали време и възможност.
Българският пенсионер в представите ни е по-скоро е човек, който брои стотинките на опашката пред нас в магазина. Или пресмята всеки месец как да плати сметките, лекарствата и да му останат и за живот. Много често възрастните хора трудно биха оцелели без физическа и финансова помощ от децата и внуците си. Но пенсионер не означава човек без достойнство.
Всеки дядо или баба си мечтае за възможността по-често да радва внуците и да може да си позволи подаръци за празниците им. Всеки би предпочел да може да се справи сам с непредвидени разходи и плащания, а не да разчита на децата, които „и без това си имат свои грижи“.
По тази причина и много от хората в пенсионна възраст избират да продължат да бъдат заети или да намерят нова, подходяща за тях работа. Не всички имат възможността да го правят, разбира се. А и за какво е измислена пенсионната възраст, ако някой трябва да работи до живот и то не защото така му харесва, а защото му се налага да оцелява?
Възрастните хора имат право да запазят достойнството си и достъпът до кредитни продукти може да им помогне в определени случаи. Не върви да поискаш заем от детето или внука си, за да … му купиш подарък за рождения ден например. Не винаги може да разполагаш със сумата за прегледи или лекарства, която понякога стига и трицифрено число месечно.
За съжаление много кредитни институции са заложили редица ограничения в това отношение, което донякъде е разбираемо. Те са свързани с размер на кредита, с изискване за обезпечение и дори с възрастта на кредитоискателя. По-облекчени условия за кандидатстване предлагат компаниите за бързи кредити. Те са съобразени с ограничените възможности на възрастните хора и са доста по-достъпни. По този начин пенсионерите също могат да финансират свои всекидневни или спешни нужди.

Вземи до 20 000лв., гарантирани с колата ти »