Компаниите за бързи кредити предлагат разнообразни начини за получаване на парите

Бързите кредити се наричат така не без причина, а защото наистина са такива. Времето от подаване на заявката, през одобрение до получаването на парите се е скъсило толкова, че в много случаи отнема само минути. Представете си само – трябват ви пари и ги получавате почти веднага.

По традиция думата „кредит“ се свързва с тромава процедура, при която човек трябва да предвиди финансовата си нужда с дни или дори седмици. Откакто на пазара на кредитни инструменти навлязоха и бързите заеми, това отдавна изобщо не е задължително вярно. Ако си поръчате едновременно пица и бърз кредит, парите ще дойдат преди пицата!

Какви са начините на получаване?

Компаниите за небанково кредитиране предлагат много и разнообразни начини да получите парите си. Ако при кандидатстване в банка най-вероятно ще ви поискат да си откриете сметка при тях и да се сдобиете с поредната си карта и сметка в може би поредната банка, то при бързите кредити няма нужда да правите нищо такова.

Разбира се може да получите парите си по банкова сметка, но разликата пак е огромна, защото няма нужда да откривате нова. Просто посочвате избран от вас IBAN номер и скоро те ще са там. Ето и начините:

  • По банкова сметка. По този начин парите ще са в картата ви в момента, в който приключите процедурата по теглене на кредит. Повечето компании за бързи кредити работят с много от банките и по тази причина паричните преводи се извършват мигновено. Но все пак имайте предвид, че ако изберете да посочите сметка в банка, с която компанията не работи, може да се наложи да изчакате до няколко часа или денонощие – зависи по кое време на денонощието теглите кредита.
  • На каса. Някои компании предлагат да отидете до техен офис, но в най-масовия случай при избор да получите парите си на каса се има предвид мрежата на EasyPay и FastPay. Много е удобно, ако не ви се разправя с банкови преводи или в горепосочения случай, когато е в банка, с която фирмата не работи. На практика парите отново стават налични веднага. Единствено трябва да се разходите до посочената от вас каса. Освен ако вече не сте пред нея.
  • В партньорски офиси. Ситуацията е като с получаването с парите на каса, но е в офисите на партньорски фирми, с които кредитната компания работи. Те може да бъдат най-различни – доставчици на интернет, телекомуникационни услуги,
  • Cashterminal. Тези устройства като че ли не са чак толкова популярни, а стават все повече и съответно все по-удобни. Приличат на банкомати, но предлагат доста повече услуги и възможности. Изключително са удобни, ако с парите желаете директно да заплатите нещо – битови сметки, вноски и др.
  • Посещение в дома. Някои компании използват и този метод на доставяне на парите. Ако нямате притеснения служител на фирмата да ви посети у дома, той може също да бъде бърз и удобен, когато горните опции не ви задоволяват.

Начините за получаване на бърз кредит са разнообразни и винаги целят максимално удобство за клиента. И все пак имайте предвид, че тук са събрани повечето възможности и те не се предлагат от всички компании. Ако начинът за взимане на парите при теглене на кредит е важен за вас, се информирайте предварително какво предлага конкретната фирма за бързи кредити.