Кредит за подарък? Ще се учудите колко е популярно!

Рождени и имени дни, сватби и кръщенета, юбилеи и специални събития, абитуриентски балове и нови бебета… Животът ни пълен с поводи за празнуване, черпене и разбира се много, много подаръци! Често обаче сме от страната, която трябва да направи подарък, а не тази, която получава. И тогава кредитът за подарък може да е единственото спасение.

Светът става все по-комерсиален и ако не сме в крак с него, ще си навлечем погледи с упрек. Ако преди време цвете от градината е било достатъчен повод за любимата да се почувства обичана, то днес това би предизвикало гневен изблик. Децата пък очакват всевъзможни технологични и пластмасови новости, които виждат в рекламите или у съучениците си. А тяхното разочарование е най-болезнено. Разбира се и социалната среда ни принуждава да се придържаме към тенденциите. Никой не обича да усеща неодобрителното говорене зад гърба си.

Подаръци на кредит – в кои случаи?

Поводите за подаръци са безкрайни и дори понякога не е нужно да ги има. Но съществуват и онези специални случаи, в които самите ние искаме да зарадваме отсрещната страна с нещо наистина ценно. Те именно за и най-честите случаи, в които хората взимат кредит за подаръци. Ето основните от тях:

  • Сватба. Това щастливо събитие не може да мине между капките. Обикновено подаръците на сватбите са големи, скъпи и пищни. Дори и когато двойката събира пари в кеш, няма как човек да мине с няколко лева. А и на всеки му се иска да съдейства в първите стъпки на младото семейство. Така че бърз кредит за подарък за сватба е една от най-разпространените практики.
  • Абитуриентски бал. Завършването на гимназия е много важен момент в живота на всеки млад човек. Време е да се изправи пред отговорностите на живота на възрастните. Някой ден с умиление ще си спомня за безгрижните дни в училище и ние, разбира се, искаме да отбележим този ден с нещо наистина запомнящо се, красиво и трайно. Често и скъпо. Много хора теглят бърз кредит за подарък за абитуриент, тъй като няма по-скъпо от децата, пък макар и пораснали.
  • Бебе. Това е велико събитие за всяко младо семейство! И често гълта страшно много пари. Разходите по подготовката може лесно да изцедят до дупка семейния бюджет. Затова и често подаръците за бебе са практични и целят подпомагане – дрехи, количка, легълце, аксесоари… Ако желаете да сте от полза, кредитът за подарък за новородено или бебе ще бъде чудесна и дори благотворителна инвестиция.
  • Рожден ден. Независимо дали става въпрос за дете или за възрастен, този момент е специален за всекиго. Разликата е, че първото се радва на порастването си, докато възрастният не винаги е толкова радостен и точно затова има нужда да види оценката и обичта на околните. Кредит за подарък за рожден ден? Няма такъв въпрос.
  • Коледа. Коледните празници са трудни за абсолютно всеки джоб. Обикновено купуваме по-големи подаръци за най-близките си, докато всички останали получават символични. Но като съберем сумата от цялото пазаруване, тя може да е почти разоряваща. И затова тази е сред най-честите причини за теглене на кредит за подарък.

Какъв да е подаръкът с бърз кредит?

Тук вече отговорът е индивидуален, но има два подхода, по които да определите как може да изберете подарък, ако за целта ви трябва кредит.

Първият вариант е да определите първо сумата, в която искате да се вместите. Например колко голям заем сте склонни да изтеглите и какъв да е периодът за изплащане. Вторият вариант е обратният – да изберете подарък, който смятате, че много ще зарадва отсрещната страна и спрямо цената му да определите и сумата на бързия кредит.