Кредит за всеки дом – според вкуса и предпочитанията

Всички, в определени етапи от живота си се нуждаят от вземането на кредит, за да успеят да попълнят някоя дупка в семейния бюджет или да ремонтират нещо старо и вече износено. По-долу ще се спрем на няколко от най-често използваните начини за изразходване на средства чрез кредит за ремонт.

Кредит за изолация

Кредитът за изолация се отпуска много често при ремонтиране на амортизирани помещения или при изграждане и реконструкция на нови такива. В България цената за изолация от стиропор със средно качество с дебелина от 5 см е на цена около 25 лв/м2. За определяне на точната цена си важи правилото след избора на конкретна фирма, тя да огледа на място обекта за изолация и да представи своята оферта. Клиентите масово се доверяват на най-опитните в бранша, които работят в синхрон с новите технологии и съблюдават баланса между добро качество и приемлива цена.

Кредит за дограма

Кредитите за дограма варират в ценовия диапазон между 400 и 800 лв. за ниско емисийните стъклопакети с газ аргон. На пазара се отличават ВАЛДА – фабрика за дограма и щори; ТРИПЛАСТ; Саламандър-Койчеви – алуминиева и PVC дограма и други. Фирми и варианти за избор много. Ползите и предимствата от поставянето или смяна на старата дограма с нова са множество и от най-различен вид и естество. Тук цената не може да се определи като водеща, нито като единствен критерии за покупка. Вярно, че предварително трябва да има граници на сумата за тази покупка, но това не е най-важното. Все пак кредита е изтеглен с основната цел да подобри качеството на живот на определено домакинство или да осигури по-добри условия за създаване на семеен уют топлина.

Кредит енергийна ефективност

Кридитът за енергийна ефективност е нововъведение за България и се явява като вид мода последните няколко години. Парите, които се отпускат от различни финансови институции за енергийна ефективност кредитират индивидуални потребители. Тези институции залагат на поощряване на своите клиенти и използват кредитния трик да предоставят безвъзмездно до 20 % от отпуснатата сума при изпълнение веднага, още със самото сключване. Процента на безвъзмездна финансова помощ се определя в зависимост от конкретния проект за кредит. По действащата схема, за едно домакинството се отпускат кредити до 850 EUR /около 1660 лв./. Финансовият ресурс се осигурява от Международен фонд Козлодуй, със средства на Европейския съюз и Швейцария. Страната ни работи с различни кредитни институции и банки, които се явяват като партньори по тази програма.

Кредит за газифициране

Не малко хора предпочитат за своето домакинство да изтеглят кредит за газифициране. Предимството на този вид гориво е безспорен, като чистотата и комфорта, следствие на газификацията са водещи. Цените за българския пазар варират според индивидуалните особености на конкретното жилище – дължината на тръбите, вида на газовите уреди и други подобни. Разходите за едно тристайно жилище са между 2500 и 5000 лв., като зависят от това дали ще се изгражда допълнителна водна отоплителна инсталация. Прави впечатление разнообразието от фирмите на българския пазар, които предлагат монтаж и инсталации на всичко необходимо за газифициране – „Газтек Инженеринг” ЕООД, „Газмонтаж Инженеринг” ЕООД, „Неотерм” ООД, „Клималукс” ЕООД, Ей Пи „Инженеринг” ЕООД, „Кли Вен То” ЕООД, „Газкомфорт” ЕАД, „Роберт Бош” ЕООД и много други.