Годежът е важен момент за всяка двойка, организирайте го запомнящо се

Годежът е едно от знаменателните събития за всяка двойка. Съществуват различни варианти и традиции. Някои двойки предпочитат да си организират романтична екскурзия или преживяване, по време на което да се случи предложението за брак. В други случаи двойката организира тясно семейно тържество, на което да съобщи на родителите на двете страни за предстоящата сватба. Възможно е тържеството и да е в по-широк кръг. Има и български традиции за годеж. Независимо как обмисляте да се случи, този незабравим момент не бива да бъде помрачен от недостиг на средства – въпрос, който лесно може да бъде решен чрез потребителски кредит.

Ако тепърва ще предлагате брак

В почти всички случаи предложението за брак се прави в романтична обстановка. Дали ще е официална вечеря, по време на екскурзия или друг, скъп и за двама ви начин, всеки избира сам. Във всеки случай е добре ситуацията да е запомняща се, а не да се случи в обичайна и ежедневна обстановка. Някои от вариантите са по-скъпи и за тях може да ви се наложи да вземете потребителски заем. Например много двойки избират това да се случи по време на пътуване до романтично място в чужбина – Париж, Рим, Мадрид. Но това не е задължително. Може да е на емблематично за двама ви място – например това от първата ви среща или местност, в която сте обичали да се разхождате. Нерядко, разбира се, хората избират и романтична вечеря с обичайните начини за поднасяне на пръстена – например в десерта.

Пръстенът!

Качествен пръстен от злато и скъпоценен камък може да струва от 300 – 400 лв. най-малко, а горна граница няма. Разбира се не е необходимо да се изхвърляте, но и не бива да го пренебрегвате и да залагате на обикновено бижу. Макар и цената да е висока, по-добре да финансирате годежния пръстен с помощта на потребителски заем. Все пак то е символ на вашата красива връзка.

Как да кажем на родителите?

Освен ако не събирате често родителите на двете страни, най-вероятно те ще се досетят, когато им отправите поканите. Постарайте се този момент да е приятен и за тях, те се вълнуват не по-малко от бъдещото семейство. Тук вариантите също са различни, но по-добре да избегнете домашната обстановка и да се съберете в приятно заведение. Може да организирате и кратка съвместна екскурзия, например за уикенд. Ще доставите истинско удоволствие на бъдещия си тъст, ако макар и чисто формално спазите традицията да поискате ръката на дъщеря му.

Какво казват традициите

Според българските традиции годежът започва с изпращането на годежари в дома на момичето, които да го поискат от родителите му. Това, разбира се, биха били вашите приятели. След като получат одобрението, родителите от двете страни се събират, като тези на момичето, го „даряват“ на бъдещия младоженец. Всичко това е съпроводено и от размяната на различни подаръци (дарове). Ако желаете да спазите тази традиция, също може да финансирате организацията й с потребителски кредит.

Вземи до 20 000лв., гарантирани с колата ти »