Достъпът до кредитни продукти е важен за безпроблемното обучение на студентите

Студентските години могат да бъдат трудни, но и много забавни. Въпреки много учене, тежките изпити и чисто новия самостоятелен живот обаче, в съзнанието на младите хора тези години остават като приятен и безгрижен спомен. Не точно така е за родителите, които в повечето случаи трябва да обезпечат следването на детето. Не малко от студентите и започват работа, докато учат. Дори и така обаче често се случва парите да не достигнат и тогава на помощ идва възможността за кредит за студенти.

Понякога може да става дума за недостиг за всекидневни разходи, друг път за неща като семестриална такса, учебници и пособия за учебния процес, компютър и друга техника, отново свързана с ученето, плащането на наема за квартирата, пари за битовите сметки (ток, вода, парно, телефон). А понякога може да става въпрос и просто за забавления.

Мога ли да се възползвам от кредит за студенти?

Като пълнолетни граждани студентите имат достъп до кредитни продукти. Но трябва да знаете, че те са различни видове. Например кредит за студенти обикновено се отнасят само до обучението и издръжката, и не може да ги използвате за други цели.  При тях минималната сума за теглене е по-висока (около 1000 лв.) и обикновено са обвързани със средния успех в университета. Ако сте студент, който работи на заплата с трудов договор, може да кандидатствате и за потребителски кредит в банка. Кандидатстването за заем от компания за бързи кредити обикновено не е обвързано с успех и заплата, а минималната сума за теглене е доста по-ниска (около 100 лв.). Бързите кредити дават възможност за покриване на спешни нужди, когато времето е ограничено, или достъпът до други заемни ресурси е невъзможен.

Как можете да изтеглите кредит за студенти?

На първо място трябва да изберете подходящия продукт от изброените. Например кредит за студенти може да ви послужи да финансирате цялото си обучение или голям период от него, периодът на връщане също е няколко години. За да вземете потребителски или бърз заем ще трябва да удостоверите, че получавате доходи и можете да си плащате вноските. Бързите заеми може да са с много кратък срок на плащане, например ако взимате малка сума, за да закърпите месеца, но може и да са разсрочени до 2 – 3 години.

Често това е единствената опция, ако човек иска да продължи обучението си без сътресения или не иска да натоварва излишно роднините си.

Вземи до 20 000лв., гарантирани с колата ти »