Разпространяването на технологиите и дигитализацията на процесите предполага разширяване и на сферата на онлайн кредитите

Замисляли ли сте се някога, колко се е променил животът ви? За последните десетилетия, последните години. Само преди 20 години бяха единици домовете, в които имаше компютър. При това с интернет. Обикновено през стационарния телефон или т.нар. dial-up. Онлайн бързи кредити? Не съществуваше подобно нещо.

Почти никой нямаше мобилен телефон. По онова време всъщност бяха мобифони и бяха с размера на радиостанция. И безумно скъпи като устройство и услуга. За онлайн пазаруване никой не беше чувал. Повечето хора дори още нямах имейл адреси. Авторът на Фейсбук Марк Цукърбърг е бил някъде във втори – трети клас. Снимките се правеха още предимно на лента и единици притежаваха цифрови фотоапарати. Пращаха се, макар и все по-рядко, хартиени писма и картички. Музиката беше на касетки и дискове.

Промените са навсякъде, постоянни и все по-бързи

Вече интернетът е в смартфоните, каквито притежават почти всички – от децата до бабите и дядовците. Половината дейности можем да извършим онлайн – плащане на сметки, поръчка на стоки и услуги, резервации, проверка на цените. Можем да се свържем с кого ли не по цялото земно кълбо за секунди. А онлайн кредитите? Е, те от неочакван феномен, през годините се превърнаха в естествена част от съвременния живот.

Онлайн и офлайн възможностите

Все още съществуват ограничения по отношение на видовете кредити, които може да вземете онлайн и тези, които трябва да договорите на място в съответната институция. Но технологиите и процесите се развиват постоянно и посоката е дигитализацията на всякакви услуги да продължи с пълна сила.

Най-често ползваните потребителски кредити обаче отдавна вече са напълно достъпни за кандидатстване и през интернет. И както си плащате сметките онлайн за секунди, може за още няколко секунди да заявите и онлайн кредит. Няма никакво ограничение за мястото, на което това се случва. Променят се и параметрите за кандидатстване. Вече не е нужно да се вадят купища документи, да се доказват доходи и осигуровки. Получаването на заем е все по-достъпно и лесно. Което обяснява и защо все повече хора избират да ползват тези съвременни продукти. Във време, когато всяка минута се цени и никой не иска да хаби времето си, когато предпочитаме всичко да се случва максимално лесно и бързо на няколко клика разстояние, се очаква бъдещето на онлайн кредитите да донесе със себе си още по-лесни процедури и удобни условия.

Вземи до 20 000лв., гарантирани с колата ти »