Кредитът е древен продукт, но през вековете до днес се е променил значително

Въпреки бума на бързи заеми в последните години, кредитите съществуват от древността. Минали са през всякакви преобразувания – от натурална размяна (от сорта взимам ти три яйца, ще ти върна пет), през откровено и законно по онова време лихварство, до средство за финансиране, предопределено само за избрани (с трудни процедури и високи изисквания за покриване).

В България също е имало кредити още преди Освобождението, обикновено отпускани от някои заможни българи. Едва след 1878 г. обаче в страната ни заработва модерна банкова система, която предоставя и кредитни продукти.

Трансформации на кредитите

Полезната същност на заема с лихва му е помогнал да премине през редица адаптации, защото винаги и на всеки се случва да има нужда от него. В днешни дни технологиите подпомагат усъвършенстването му, така че бързи заеми се превръща в дясната финансова ръка на съвременния човек.

Всъщност бързи заеми започват да придобиват сериозна популярност в света едва след кризата от 2008 г., когато банките затягат кредитирането, а от обратната страна – хората увеличават нуждите си от заемен ресурс.

Какво ще направите, ако трябва спешно да ремонтирате нещо в дома? Ще потърсите специалист и ще му предложите натурална замяна, тъй като точно в момента нямате пари? Надали.

Лесно, бързо, съвременно

Представете си бързи заеми като парите в касичката, която нямате право да чупите, освен ако нямате друг избор. Винаги са на линия, на една ръка от вас. С тази разлика, че може да нямате касичка или просто да не искате да я чупите. Точно тогава от помощ идват бързи заеми.

Кандидатстването е лесно и максимално опростено. Получавате парите, а после изплащате поетапно. Не е необходимо да се сдобиете с цялата сума за връщане наведнъж. Ако имате средства, които спестявате с други цели, не се докосвате до тях. Теглите бърз заем, а после погасявате от текущите приходи.

В интернет ерата всичко, разбира се, се случва онлайн – достъпно за всеки,  одобрението и получаването на парите в повечето случаи се случва в рамките на минути.

Вземи до 20 000лв., гарантирани с колата ти »