Онлайн кредити могат да се предоставят изцяло през интернет – от заявяването, до получаването

Онлайн кредитите са сравнително нов продукт и се предлагат предимно от небанковите кредитни институции. Доколко обаче цялата процедура протича онлайн? Вариантите варират според институциите. Едва няколко банки предлагат подобна услуга, като повечето имат изисквания вече да сте техен клиент и да ползвате услугите им. Част от компаниите за бързи кредити пък предлагат частична процедура и е възможно например да заявите кредита онлайн, но после да има различни изисквания – дали да посетите офис или техен служител да ви посети у дома и т.н. Много често обаче, когато става въпрос за онлайн кредити, се има предвид, че наистина цялата процедура протича през интернет. Просто трябва да четете внимателно условията.

Как се случва всичко?

Взимането на онлайн бърз кредит започва с това да подадете своето заявление. Обикновено става въпрос за онлайн форми, които трябва да попълните. След това ще получите отговор от служител на компанията, като при необходимост ще ви се обадят по телефона. След като уточните параметрите, ще получите и договора си по интернет. Не се притеснявайте, той е защитен. Обикновено трябва да потвърдите подписването на специално място в сайта на компанията, след което да потвърдите отново чрез получения от вас код. Това е – процедурата отнема минути, ако не смятаме в нея четенето на условията и предоставената от кредитната компания информация.

И парите ли идват по интернет?

По какъв начин ще получите парите си зависи от избрания от вас метод за изплащането им. Ако сте избрали да ги получите кеш в офис на фирмата или на някоя от компаниите за платежни услуги (като EasyPay или FastPay), то ще ги получите, като отидете до съответния офис.

Ако сте избрали да ви бъдат преведени по банкова сметка, то – да, парите ви ще пристигнат „виртуално“. В зависимост от предоставената сметка това може да се случи веднага или в рамките на денонощие. Ако парите от онлайн кредита ви трябват спешно, прегледайте с кои банки работи съответната компания или попитайте служител. При тях преводите се осъществяват на момента, а при останалите – в стандартните срокове за транзакция.

Вземи до 20 000лв., гарантирани с колата ти »